Rekolaudáció

A rekolaudáció egy folyamat, amelyen az ingatlan átesik, ha az eredeti használatbavételi engedély kiadása után lényeges változást hajtottak végre az épület szerkezetében, használatában vagy felszerelésében. A lényeges változások magukban foglalhatják az átalakításokat, bővítéseket, új rendszerek vagy berendezések telepítését, a térhasználat megváltoztatását stb.

Hasonlóan az eredeti használatbavételi engedélyhez, a rekolaudáció esetében is az építési hatóság vagy egyéb engedélyezett szervezet ellenőrzi, hogy a végrehajtott változások megfelelnek-e a hatályos építési előírásoknak, biztonsági szabványoknak és a jóváhagyott terveknek és műszaki leírásoknak.

Ha a rekolaudáció sikeres, az építési hatóság kiad egy új használatbavételi határozatot, amely megerősíti, hogy az épület a változtatások után továbbra is megfelel a törvényi előírásoknak és biztonságosan használható. Ha a rekolaudáció nem felel meg minden követelménynek, az építési hatóság megtagadhatja az új használatbavételi határozat kiadását és további munkák vagy módosítások elvégzését kérheti.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Rekolaudáció nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk