www.108realestate.hu logo

Átadás-átvétel

Az átadás-átvétel egy olyan folyamat, amely során az építési hatóság vagy más jogosult szervezet ellenőrzi a befejezett építkezést annak biztosítása érdekében, hogy minden vonatkozó építési szabályozásnak és biztonsági előírásnak megfelel-e, és hogy a jóváhagyott tervek és műszaki leírások szerint épült-e.

Az átadás-átvétel általában az építési engedélyezési folyamat utolsó lépése és elengedhetetlen, mielőtt az új épület hivatalosan használatba vehető. A kereskedelmi ingatlanok esetében az átadás-átvétel különösen fontos, mert jelentős hatással lehet az ingatlan értékére és használhatóságára.

Ha az építkezést az átadás-átvételi ellenőrzés során jóváhagyják, az építési hatóság kiad egy átadás-átvételi határozatot vagy más dokumentumot, amely megerősíti a használatba vétel lehetőségét. Ilyen dokumentum azt igazolja, hogy az építkezés megfelel a törvényi előírásoknak és biztonságosan használható.

Ha az építkezés nem felel meg minden követelménynek, az építési hatóság megtagadhatja az átadás-átvételi határozat kiadását és további munkákat vagy módosításokat kérhet, mielőtt az építkezést jóváhagynák.

Fontos tudni, hogy az átadás-átvételi határozat nélküli épület használata törvénytelen lehet és büntetésekhez vagy más szankciókhoz vezethet.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Átadás-átvétel nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk