www.108realestate.hu logo

Gazdasági, kereskedelmi és szolgáltatói övezet (GKSz)

Gazdasági, kereskedelmi és szolgáltatói övezet olyan terület, amely alkalmas kereskedelmi fejlesztésre, és olyan tevékenységekre, amelyek magukban foglalják a vállalkozást és a kereskedelmet. A kereskedelmi területek széles körű tevékenységekre használhatók, beleértve az logisztikát, kiskereskedelmet, szolgáltatásokat, ipart, vendéglátást és továbbiakat.

Ezeket a területeket különböző módon értékelik és szabályozzák, mint a lakó- vagy mezőgazdasági területeket. Például létezhetnek különleges korlátozások vagy követelmények az építkezés típusával és intenzitásával, parkolással, hozzáféréssel, vízelvezetéssel és a kereskedelmi területek fejlesztésének és használatának egyéb aspektusaival kapcsolatban.

Ezen területeket gyakran tekintik befektetési lehetőségeknek, mivel értékük növekedhet a fejlődés vagy a környező közösség változásai miatt. A kereskedelmi terület értékét olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a helyszín, elérhetőség, méret, forma, topográfia, nyilvános szolgáltatásokhoz való hozzáférés és egyéb tényezők.

A kereskedelmi területekbe való befektetésnél fontos egy alapos átvilűgítás (due diligence) elvégzése, amely magában foglalja a telek összes releváns jogi, pénzügyi és fizikai aspektusának kutatását.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Gazdasági, kereskedelmi és szolgáltatói övezet (GKSz) nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk