Due diligence

A due diligence egy alapos kockázatelemzési folyamat, amelyet üzletkötés előtt hajtanak végre, például ingatlan vagy vállalat megvásárlása előtt.

A kereskedelmi ingatlanok kontextusában a due diligence az ingatlan minden aspektusának alapos vizsgálatát és elemzését jelenti, amelyek befolyásolhatják annak értékét és nyereségességét. Ide tartozik például:

Jogi due diligence: Megvizsgálja, hogy az eladó valóban az ingatlan tulajdonosa-e és nincsenek-e rajta jelzálog vagy más jogi akadályok. Szintén magában foglalja az összes engedély és licenc ellenőrzését és azt, hogy nincsenek-e teljesítetlen kötelezettségek vagy potenciális jogi viták.

Pénzügyi due diligence: Magában foglalja az ingatlannal kapcsolatos pénzügyi kimutatások és üzemeltetési eredmények elemzését, mint például a bérleti díjak, üzemeltetési költségek, ingatlanadók stb.

Fizikai due diligence: Az ingatlan állapotának ellenőrzésével kapcsolatos, beleértve az építészeti szerkezetek, műszaki rendszerek (elektromos hálózatok, légkezelés, liftek stb.), veszélyes anyagok (azbeszt, ólom stb.) jelenlétének és egyéb potenciális problémák felmérését.

Környezetvédelmi due diligence: Ellenőrzi, hogy az ingatlan megfelel-e az összes környezetvédelmi szabványnak és szabályozásnak, és hogy nincs-e talaj vagy talajvíz szennyeződésének kockázata.

A due diligence célja az összes potenciális kockázat azonosítása, amelyek befolyásolhatják az investíció értékét és védelmet nyújthat a vevőnek a váratlan költségektől vagy problémáktól az ingatlan megvásárlása után.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Due diligence nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk