Asset management

Az eszközkezelés, más néven az ingatlanvagyon kezelése a kereskedelmi ingatlanok területén az az folyamat, amely során a tulajdonos, az eszközkezelő vagy a vagyonkezelő optimalizálja az ingatlan vagy ingatlanportfólió hozamát, értékét és cash flow-ját.

A vagyonkezeléstől eltérően, amely a mindennapi működésekre és az egyes épületek karbantartására összpontosít (ingatlankezelés), az eszközkezelés stratégiai döntésekkel foglalkozik az ingatlanportfólió szintjén.

Az eszközkezelő feladatai közé tartozik:

  1. Stratégia kidolgozása és végrehajtása az ingatlan vagy az ingatlanportfólió számára: Ide tartozik a tulajdonos befektetési céleinek legjobban megfelelő ingatlanok és földrajzi területek kiválasztásáról szóló döntés.
  2. Pénzügyi elemzés és modellezés: Az eszközkezelőnek figyelemmel kell kísérnie az ingatlan pénzügyi teljesítményét és meg kell jósolnia a jövőbeli teljesítményét.
  3. Kockázatkezelés: Ez magában foglalja az ingatlan birtoklásával és üzemeltetésével kapcsolatos kockázatok azonosítását, értékelését és kezelését.
  4. Bérleti szerződések kezelése: Ez magában foglalhatja a bérleti szerződések meghosszabbítására vonatkozó döntéseket, új szerződések tárgyalását és döntéseket az ingatlan vonzóvá tételére vagy a bérlők megtartására irányuló beruházásokról.
  5. Ingatlanügyletek: Az eszközkezelő dönthet az ingatlanok vásárlásáról és eladásáról, és koordinálnia és irányítania kell ezeket az ügyleteket.

Az eszközkezelő célja az ingatlan vagy az ingatlanportfólió értékének maximalizálása a tulajdonos számára, ami gyakran hosszú távú stratégiai tervezést és döntéseket igényel.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Asset management nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk