Shell & Core

A "Shell & Core" kifejezés a kereskedelmi ingatlanok területén használatos egy épület vagy helyiség bérelhető állapotának leírására.

Amikor egy helyiség "Shell & Core" kategóriába sorolható, az azt jelenti, hogy az épület vagy terület kész van azon a ponton, hogy a külső szerkezet és a mérnöki hálózatok kész vannak, de a belső tér még nincs teljesen berendezve.

Konkrétan a Shell & Core általában magában foglalja:

  • Az épület teljes külső szerkezetét, beleértve a tetőt, ablakokat és ajtókat.
  • Az épület alapvető rendszereit, mint a fűtés, vízellátás, elektromosság és egyéb mérnöki hálózatok.
  • Lifteket és lépcsőházakat.

Azonban az épület belseje általában üres, és nincsenek padlók, mennyezetek, válaszfalak, világítás, légkondicionáló berendezés és egyéb felszerelések. Ezeket az elemeket gyakran az egyes bérlők specifikus igényei szerint szabják személyre, és így a bérleti szerződés megkötése után kerülnek telepítésre.

A bérlők, akik Shell & Core állapotú, vagy úgynevezett nyitott tervű helyiséget bérelnek, ahol a helyiség kettős padlóburkolattal és mennyezettel van felszerelve, általában "fit-out" támogatást kapnak a tulajdonostól, vagyis a belső tér igényeiknek megfelelő befejezésére és berendezésére. Ennek az előnye, hogy a bérlő a teret saját konkrét igényeihez és preferenciáihoz igazíthatja.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Shell & Core nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk