RFP

A "Request for Proposal" (RFP), vagy ajánlatkérés egy dokumentum, amely összefoglalja a szolgáltatások vagy termékek vásárlásakor felmerülő követelményeket. Ezt a dokumentumot elküldik a potenciális szállítóknak annak érdekében, hogy konkrét javaslatokat kapjanak egy meghatározott probléma vagy szükséglet megoldására.

Az RFP általában tartalmazza a projekt vagy a szolgáltatás részletes leírását, amelyet a szervezet keres, beleértve a követelményeket, időkereteket és a pályázatok értékelésére vonatkozó kritériumokat. A szállítók ezután válaszolnak az RFP-re azzal, hogyan felelnének meg a követelményeknek és milyen költségekkel járna a megvalósítás.

A kereskedelmi ingatlan szektorban egy szervezet kiadhat RFP-t, például amikor megfelelő irodai vagy raktárhelyiségeket keres bérletre, építőipari munkákat vállaló szállítót, mint például egy épület felújítása vagy új épület építése, vagy amikor szolgáltatót keres, például ingatlankezeléshez. Az RFP gyakran a választási folyamat második lépése, amely a "Request for Information" (RFI) után következik, amelyet a különböző szállítók képességeinek alapinformációinak megszerzésére használnak.

Egyéb kifejezések a kategóriából

RFP nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk