HOTs (Heads of Terms)

A "HoTs" kifejezés a "Heads of Terms" (más néven "Letter of Intent" vagy alapvető bérleti feltételek) rövidítése. Ez a dokumentum a két fél közötti, az alapvető feltételekről szóló megállapodásként szolgál, mielőtt a két fél teljesen jogilag kötelező érvényű szerződést kötne.

A kereskedelmi ingatlanok esetében a HoTs dokumentumot jellemzően a bérleti szerződés tárgyalási szakaszában használják. Ez tartalmazza a bérbeadó és a bérlő közötti megállapodás legfontosabb pontjait, például a bérleti szerződés időtartamát, a bérleti díj összegét, a fizetés gyakoriságát, a karbantartási és javítási kötelezettségeket, a bérleti szerződés meghosszabbításának lehetőségét és egyéb fontos feltételeket.

Bár a bérleti szerződés általában nem jogilag kötelező erejű (néhány különleges pont kivételével, mint például a titoktartási záradékok), fontos keretet biztosít a további tárgyalásokhoz és a bérleti szerződés előkészítéséhez. Ugyanakkor mindkét félnek bizalmat adnak abban, hogy a megállapodás főbb pontjait egyformán megértik, mielőtt belevágnának a költséges és időigényes jogi dokumentumok elkészítésébe.

Egyéb kifejezések a kategóriából

HOTs (Heads of Terms) nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk