www.108realestate.hu logo

Bérlői kialakítás

A "fit-out" kifejezés a kereskedelmi ingatlanpiacon az épület belső tereinek a bérlő igényei szerinti befejezésére és személyre szabására használatos.

A fit-out magában foglalhat különféle aspektusokat, mint például világítások telepítése, légkondicionáló berendezések, padlóburkolatok, festés és dekoráció, irodai részleg kialakítása és esetlegesen a konyhai és szociális helyiségek berendezése.

A bérleti szerződés megkötésekor különböző szintű fit-out kerülhet megállapításra, amit a bérbeadó valósít meg. Néha a bérbeadó "shell & core" állapotú (kiépítetlen, belső berendezés nélküli) helyiséget biztosít, ahol a bérlőnek kell elvégeznie az összes fit-out munkát. Más esetekben a bérbeadó "kulcsrakész" állapotú helyiséget biztosít (a bérlőnek személyre szabottan átadott helyiségeket), ami azt jelenti, hogy az összes fit-out munka befejeződik, mielőtt a bérlő beköltözik.

A felek abban is megállapodhatnak, hogy a bérbeadó "fit-out hozzájárulást" nyújt, amely egy bizonyos összeg, amely a helyiség bérlő igényei szerinti átalakítására használható fel. Ezt a hozzájárulást a bérleti szerződés részeként biztosíthatják.

Egyéb kifejezések a kategóriából

Bérlői kialakítás nem hangzik vonzóan?

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk